Waarom freerolls spelen belangrijk is

Alle online pokerrooms houden dagelijks meerdere freerolls. Als speler ben je niet verstandig bezig wanneer je niet met deze freerolls mee doet. De pokerrooms geven in deze freerolls namelijk altijd gratis geld, prijzen of tickets weg. Door het spelen van een freeroll kun je jezelf bijvoorbeeld kwalificeren voor een pokertoernooi. Daarnaast kun je door het spelen van freerolls extra ervaring op doen.

Win geld met freerolls

Freerolls zijn vaak vooral gunstig voor onervaren pokerspelers. Het is dankzij de freerolls namelijk mogelijk om zonder geld te storten, wel geld te winnen. De grootste freerolls hebben vaak wel duizenden deelnemers, waardoor het lijkt dat meedoen niet de moeite waard is. Dit klopt echter niet. De eerste prijs van een dergelijke freeroll is vaak nog steeds erg hoog. En waarom zou je niet mee doen? Je hoeft namelijk geen geld te betalen om mee te mogen doen met het toernooi.

Win tickets met freerolls

Veel freerolls worden ook opgezet ter promotie van een pokertoernooi. Wanneer een online pokerroom namelijk live toernooien organiseert, wil zij dit bekend maken aan alle spelers. Soms kun je dan een prijzenpakket van een paar duizend dollar winnen. En het mooie is, je hoeft hier niets voor te betalen. Natuurlijk is het een “long shot”, want het kan zomaar zijn dat er 5.000 spelers mee doen. Wanneer er dan maar één ticket beschikbaar is, moet je wel een beetje mazzel hebben. Maar hier geldt ook, het toernooi is gratis dus doe gewoon mee.

Speel freerolls voor extra ervaring

Voordat je eenmaal een goede pokerspeler bent, moet je veel ervaring opbouwen. Wanneer je geld stort en begint met pokeren, kan het zijn dat je alles verliest. Natuurlijk is dit wel je “leergeld”, maar met een freeroll kun je gratis oefenen. Door het spelen van deze toernooien, kun je ook bepaalde dingen uitproberen. Het kost je namelijk niets. Het maken van foutjes in een freeroll is dus een stuk minder erg dan het maken van fouten in een groot pokertoernooi.

Het spelen van freerolls is dus erg belangrijk voor alle pokerspelers. Ook wanneer je denkt dat het spelen van een freeroll geen nut heeft, moet je eigenlijk gewoon mee doen. Wanneer je geen prijzen wint, heb je in ieder geval extra ervaring opgedaan. En ervaring is iets wat op de lange termijn erg belangrijk is bij het spelen van poker.

Dit bericht is geplaatst in Poker. Bookmark de permalink.