Samenvatting dag 1 EK 2012

Het EK 2012 is vandaag van start gegaan. Met een spetterende dansshow werd het enorme voetbal festijn geopend. In Warschau mocht Polen de eerste wedstrijd beginnen tegen Griekenland, een wedstrijd waarvan je verwacht dat dit voor de thuisploeg een walkover zou worden, mede door de extra energie van het spelen in eigen land, in de eigen hoofdstad.

Vooral de voorhoede van Polen is erg geducht en deze zorgde er dan ook voor dat Polen in de eerste helft al op een 1-0 voorsprong kwam. Zeker nadat de Grieken met 10 man kwamen te staan al in de eerste helft na 2 gele kaarten zag het er erg rooskleurig uit voor de Polen. Waarschijnlijk toch verlamd door de spanning kwamen ze snel na rust toch nog onverwachts op een gelijke stand door gestuntel van de Poolse defensie. Kort daarna kregen de Polen zelfs een penalty tegen en werd de Poolse keeper weggestuurd met rood na het pootje haken van een Griekse speler. PSV goalie Tyton werd de held van Polen door de penalty te keren welke zwak werd ingeschoten door de meesterschutter van Griekenland welke gelijk de schlemiel werd van de dag. Uiteindelijk bloedde de wedstrijd dood en werd het een teleurstellende 1-1 uitslag tussen Polen en Griekenland.

Rusland heeft geimponeerd met een klinkende 4-1 overwinning op het elftal van Tjechie met de beste keeper van de Champions League Peter Cech op goal. Deze moest maar liefst 4 keer de bal uit het net halen na 4 beauties van goals van het zeer sterk spelende Rusland van bondscoach Dick Advocaat. Rusland liet nadrukkelijk zien een gevaarlijke outsider te zijn voor dit EK2012 mede door zeer snel combinatie spel. Alan Dzagoev, speler van CSKA Moskou was de gote ster van Rusland met 2 prachtige doelpunten waardoor de uitslag Rusland Tjechie uiteindelijk 4-1 werd.
Rusland gaat aan kop en lijkt mede door het zwakke spel van Polen en Griekenland al verzekerd van de 2e ronde.

Morgen speelt dus het Nederlands elftal tegen denemarken en je hebt nog even de tijd in te zetten op de wedstrijd bij Casino, de grootste voetbalweddenschappen operator van Europa.

Dit bericht is geplaatst in EK2012. Bookmark de permalink.