Europees roulette

Roulette werd door de Fransen ontwikkeld in de zeventiende eeuw. Zij hebben dus de verantwoordelijkheid voor Frans roulette. Maar daarnaast zijn het ook de Fransen die de Europese variant – Europees roulette – hebben bedacht. Twee Fransmannen kwamen op het idee om een nul aan de roulettetafel en dus ook aan het roulettewiel toe te voegen. Voorheen waren er 35 vakjes, maar met deze eerste nul erbij werden dat 36 vakjes. Toen er ook nog een tweede nul – de dubbel nul – bijkwam op het roulettewiel waren er meerdere varianten van het spel. En waar meerdere varianten bestaan van een spel, zijn er ook varianten die populairder zijn dan andere varianten, zo ook bij roulette.

Voor veel spelers is Europees roulette de favoriete variant van roulette. Dit komt met name door het feit dat de bank bij deze variant van roulette het laagste voordeel heeft. Bij Frans roulette en Amerikaans roulette is het voordeel van de bank hoger dan bij Europees roulette. Bovendien is Europees roulette het meest geliefd omdat de keuze aan bets en odds beter te begrijpen zijn dan die dan Frans roulette. De winkansen van Europees roulette zijn overigens beter dan de winkansen van Amerikaans roulette. Het is daarom dan ook eigenlijk vanzelfsprekend dat Europees roulette geprefereerd wordt boven de andere twee genoemde varianten.

Europees roulette verschilt op een aantal punten van andere varianten van roulette. Het Amerikaanse roulettewiel bijvoorbeeld heeft zowel een enkele nul als een dubbele nul. Wanneer je Europees roulette speelt dan heb je deze dubbele nul niet. Je hebt alleen de enkele nul bij Europees roulette. Wanneer je Europees roulette vergelijkt met Frans roulette dan zijn er ook enkele verschillen die je kunt ontdekken. Zo is Europees roulette stukken simpeler dan Frans roulette. Bij laatstgenoemde roulette variant heb je namelijk call bets. Bij Europees roulette zijn deze call bets er niet.

We hebben een fraaie 3D roulette tafel voor je online staan hierboven. Je kunt gratis roulette spelen zolang je maar wilt.

Dit bericht is geplaatst in roulette. Bookmark de permalink.