Eenentwintigen kaartspel uitleg

Uitleg Eenentwintigen

Een erg populair kaartspel is eenentwintigen ( 21en ). Het is een kaartspel wat wel wat strategie en inzicht herbergt, en is wat dat betreft wel een beetje te vergelijken met andere kaartspellen zoals bijvoorbeeld poker. De engelse naam van het kaartspel eenentwintigen is blackjack, hoewel de spelregels nog wat anders kunnen zijn.

Speluitleg Eenentwintigen

Bij eenentwintigen gaat het erom om zo dicht als mogelijk bij de 21 punten te komen zonder dat je over de eenentwintig heen gaat. je speelt tegen de dealer, deze kan geautomatiseerd zijn of wellicht een live dealer zoals in het live casino bij live blackjack.Het spel eenentwintigen wordt met een gewoon kaartspel gespeeld, echter zonder de jokers. De kaarten met de 2 t/m 9 tellen gewoon voor de waardes welke op de kaarten staan, de tien, boer, vrouw en koning tellen allemaal voor 10 punten.  De aas is een bijzonder geval en kan als één of elf punten tellen bij het kaartspel eenentwintigen.

Spelverloop Eenentwintigen

Je krijgt 2 open kaarten uitgedeeld en de dealer krijgt één open kaart. Als je de Aas en een tien scoort heb je direct 21, dus een blackjack en win je direct. Je kaarten liggen gewoon open en je kunt dus zien wat jezelf hebt en wat de dealer voor een startkaart heeft. Het spel eenentwintigen dien je ook tactisch te spelen, heeft de dealer een 2 tot en met een 6 voor zich liggen dan staat de dealer er relatief slecht voor. De dealer dient namelijk verplicht kaarten te nemen totdat de dealer minimaal 17 punten heeft, ook al heb jij slecht 13 punten. Dus stel dat de dealer een 6 heeft en de tweede kaart welke hij omdraait is een 10, dan heeft de dealer 16 en moet verplicht nog een kaart trekken. Als de dealer over de 21 heen gaat dan is de dealer busted. Het is daarom zaak om zelf niet busted te gaan. Als jezelf op 13 punten staat en de dealer heeft een 6 voor zich liggen is het slim om gewoon te passen en toe te zien of de dealer nat gaat. Begrijp je het eenentwintigen spel een beetje?

Even uitproberen dan maar op onderstaand eenentwintigen spel, veel succes.

Dit bericht is geplaatst in kaartspellen. Bookmark de permalink.