WCOOP Satelliet toernooi spelen

De WCOOP 2012 is aan de gang en wat me is opgevallen na het spelen van een aantal satelliet toernooien is dat er wel heel erg loose gespeeld wordt. Zojuist de eerste hand van het turbo toernooi waarin iedereen slechts 1000 chips krijgt zaten er gelijk 3 spelers van de 9 allin, de meeste met rommel. Dit zegt mij nog maar eens hoeveel haast de meeste spelers hebben om een ticket te scoren, en ze gooien het er liever gelijk met rommel in om eventueel gelijk weer een nieuw toernooi op te starten. Ook het eerste kwalificatie toernooi wat ik speelde was soortgelijk en ik kon gemakkelijk met een klein aantal FPP Poker punten een ticket scoren als enige tussen het geweld van 18 spelers. FPP punten worden gezien als free money dus dan gaat de donkturbo er nog eens extra op. Het grappige is als een tafel alleen maar loopt te pushen dat je automatisch meegaat in dit gedrag terwijl je als je goed nadenkt weet dat je het beste juist tighter kunt gaan spelen en je monsterhanden keihard moet gebruiken om de chips binnen te halen. Helaas liet ik me tijdens het schrijven van dit artikeltje ook verleiden en gooide ik er zo mij twee tienen in met nog 8 spelers aan tafel. Moeilijk te raden wat er gebeurde en exit toernooi:)
De beste raad is die van het aanpassen aan de tafel, veel actie = tight spelen, passief gedrag is agressief de boel stelen.

Het tweede satelliet toernooitje was ik wel succesvol. Het was een 6-max toernooi en tot mijn verrassing was het een hyper-turbo. Ik speel deze best veel de laatste tijd en weet redelijk hoe ze te spelen. Gelukkig eindigde ik nu wel bij de eerste 2 en heb dus een token voor vanmiddag te pakken. Een knockout toernooi waarbbij je dus de helft van je buyin kunt winnen met het uitschaklen van een spleer. Dat zal wel weer volop actie geven op de WCOOP tafels. Wellicht het komend jaar wat meer tijd vrijmaken voor het spelen van de WCOOP 2013, toch best leuk allemaal.

 

Dit bericht is geplaatst in Poker. Bookmark de permalink.