Stud poker

Five card stud poker was vroeger de meest gespeelde vorm van poker. Bij stud poker starten alle spelers met vijf kaarten. Het spel is ook wel bekend als five card draw en kan met meerdere varianten gespeeld worden. De bekendste stud poker vorm is echt single draw. Dat wil zeggen dat alle spelers één keer hun kaarten mogen wisselen.

Het spel begint wanneer de dealer iedereen vijf kaarten heef gegeven. Meestal wordt stud poker met blinds gespeeld, al kan het spel ook met antes gespeeld worden. Wanneer de blinds zijn geplaatst en de kaarten zijn gedeeld, kan het spel beginnen. De eerste speler na de blinds mag nu verhogen, callen of passen. Bij stud poker wordt echter wel gespeeld met vaste inzetwaarden. Het is dus niet mogelijk om gelijk all-in te gaan. De speler daarna kan kiezen om vervolgens een raise of call te callen, te verhogen of te folden. Dit gaat net zo lang door tot dat iedereen geweest is.

De draw
Wanneer iedereen aan de beurt is geweest, kunnen spelers hun kaarten wisselen. De speler direct na de dealerbutton mag beginnen met wisselen. Elke speler mag zelf bepalen hoeveel kaarten hij of zij wil wisselen bij stud poker. Als de wisselronde voorbij is, volgt er weer een inzetronde. Deze inzetronde begint bij de smallblind. Als iedereen geweest is, komt het spel tot een showdown. De persoon met de hoogste pokercombinatie van vijf kaarten wint dan de hele pot. Het spel kan ook beslist worden zonder showdown. Wanneer iemand na de draw een inzet plaatst en niemand gaat mee, dan wint die speler de pot. Het is overigens ook mogelijk om stud poker met drie wisselronden te spelen. Het spel veranderd qua regels niet, alleen zijn er nu drie inzetmogelijkheden bij stud poker. Probeer het spel maar hierboven uit, gratis of handig via je telefoon een paar euro storten en de spanning beleven van stud poker voor geld.

Dit bericht is geplaatst in Poker. Bookmark de permalink.