Punto banco spelen

Punto Banco spelen is een kaartspel waarbij je moet voorspellen welk vak het winnende vak gaat worden. Punto staat voor de speler en banco staat voor de bank. Je zet in op het vak punto of het vak banco. Wie wint bij het Punto Banco spelen wordt bepaald door het puntentotaal van de kaarten. Het is overigens ook mogelijk om in te zetten op egalité (=gelijkspel). Je wint dan wanneer punto en banco evenveel punten behaald hebben. De croupier trekt om en om twee kaarten voor punto en banco. Het hangt dan af van het puntentotaal van de kaarten of de croupier een derde kaart gaat trekken voor punto en/of banco. Dit hangt af van de regels die hieronder staan beschreven.

Alle kaarten bij het punto banco spelen hebben een vaste waarde. De heer, de vrouw en de boer zijn nul punten waard. Een aas is één punt waard. De getallen twee tot en met negen hebben de eigen waarde. Een vijf is dus vijf punten waard en een acht is acht punten waard. De puntentelling bij het Punto Banco spelen gaat tot maximaal negen punten. Mocht het zo zijn dat het totaal aan punten hierboven komt dan zullen de tientallen niet meetellen. Heb je in totaal veertien punten, dan telt dit als vier.

Als de punto past wanneer deze twee kaarten heeft dan zal de banco hetzelfde handelen als de punto: passen bij zes punten en kopen bij vijf punten. Mocht de punto een derde kaart hebben genomen, dan gelden er weer andere regels voor de banco. De banco zal altijd een derde kaart nemen wanneer hij nul, één of twee punten in handen heeft. Op drie zal de banco altijd kopen, tenzij er een acht als derde kaart aan de punto is gegeven. De banco koopt alleen op vier wanneer de derde kaart die hij aan de punto heeft gegeven een kaart tussen de twee en de zeven is. De banco koopt alleen een derde kaart op vijf punten wanneer de derde kaart die hij aan de punto heeft gegeven een vier, vijf, zes of zeven is. Op zes zal de banco alleen een derde kaart kopen wanneer hij een zes of een zeven als derde kaart heeft gegeven aan de punto. Op zeven punten zal de banco in alle gevallen passen bij het mooie punto banco spelen.

Wanneer u het juist vak heeft voorspeld dan krijgt u uw inzet maal één terug. Wint banco met vijf punten dan krijgt u maar een halve keer uw inzet uitbetaald. Mocht het zo zijn dat het egalité is geworden dan win je zelfs acht keer het bedrag dat je hebt ingezet terug. De inzet voor punto en banco blijft in een dergelijk geval gewoon staan.

Dit bericht is geplaatst in Casino spellen. Bookmark de permalink.