Marcel Vonk is de eerste Nederlandse bracelet winnaar op WSOP 2010

Marcel Vonk is de eerste Nederlandse bracelet winnaar op het WSOP 2010. Waar tot nu toe alleen Rob Hollink aansprekende resultaten behaalde, heeft gisteren de onbekende amateur pokeraar Marcel Vonk een bracelet gehaald op de World Series of Poker 2010. Marcel, op vakantie in Las Vegas met zijn vriendin, speelde het $1000 No-Limit toernooi dat gisteren op dezelfde dag startte als het WSOP Main-event. Marcel is een 36-jarige mathematisch fisicus die vorig jaar ook op het WSOP speelde en daar gelijk dag 2 haalde en cashte. Hij vloog er vorig jaar uit tegen beroeps pokeraar (en huilebalk) Phil Helmuth  bekend omdat hij tot nu toe de meeste bracelets won en vooral bekend om de vele emotionele uitbarstingen bij TV poker programma’s als High Stakes Poker.
Marcel heeft tijdens het relatief kleine event het beetje geluk aan de zijde wat hij nodig heeft (pot all-in met QQ tegen AK & 44) en de finale hand blijft zijn Aas drie staan tegen Koning-tien. Uiteindelijk wint hij van ruim 3800 pokeraars een fantastisch bedrag van maar liefst $570.960.

Jammer Marcel dat je nog eventjes 29% moet aftikken aan kansspel-belasting. Wellicht kan je de uitspraak van de Haagse rechtbank van deze week gebruiken zodat je geen kansspel belasting hoeft te betalen? Moet je dan normale belasting betalen Marcel? In ieder geval gefeliciteerd namens deze poker en casino blog en nog veel plezier in Las Vegas.

Marcel Vonk, bracelet winnaar WSOP 2010, geweldig!!

Dit bericht is geplaatst in WSOP. Bookmark de permalink.