Gaat onze “schoonmaker” Jorryt van Hoof de WSOP November Nine van 2014 winnen ?

November Nine 2014Dit jaar heeft de befaamde pokertafel November Nine wel een heel bijzondere chipleader, namelijk de “schoonmaker” Jorryt van Hoof. Jorryt is een bekende Nederlandse poker prof welke berucht is vanwege het agressieve opschonen van de chips van zijn tegenstanders. Poker staat natuurlijk bekend om een mix van skills en de nodige dosis geluk. Allereerst moet je goed kunnen pokeren, en dit leer je alleen maar door heel veel handen te spelen. Zo ook Jorryt, die veel geleerd heeft van zijn maatjes waarmee hij poker speelde. En zo moet je ook de nodige kilometers afleggen en het nodige geduld hebben om in dit spel succesvol te zijn.

Uit meer dan 8000 spelers welke het hoofd toernooi speelde van het WSOP 2014 in Las Vegas heeft onze “cleaner” het dus geschopt tot de final-table. Samen met 8 andere spelers gaat hij op voor de grote hoofdprijs van maar liefst 10 miljoen dollar (en ook niet onbelangrijk de WSOP bracelet).  Op zijn weg naar de finale tafel speelde onze Jorryt een hand waar het geluk echt aan zijn zijde was. In het zicht van de finale tafel ging Jorryt op een gegeven moment all-in tegen een andere speler waarbij hij zijn toernooi leven op het spel zette. Hij gooide na een aantal raises in de hand zijn twee 44 all-in welke direct gecalled werden door Aas Koning suited. Jorryt van Hoof had mazzel, won de hand en manoeuvreerde zich uiteindelijk met nog een paar goede potten aan het hoofd van het spelersveld.

Jorryt van HoofDe November Nine is dit jaar een bont gezelschap, naast van Hoof zijn er 4 Amerikanen, 1 Zweed. 1 Noor, 1 Spanjaard en een Braziliaan aan tafel. Een Amerikaan (Newhouse) zat afgelopen jaar ook al aan de finale tafel. De Braziliaan Bruno Foster was een van de leiders gedurende het hele toernooi en heeft uiteindelijk als shortstack toch een plekje bemachtigd aan de tafel. Met nog 30 bigblinds zijn de mogelijkheden voor de Braziliaan ook nog uitstekend om uiteindelijk de bracelet te halen, hoewel die kans veel groter is voor Jorryt met bijna 80 bigblinds. De sympatieke Braziliaan is overigens de eerste Braziliaan aan de WSOp final-table ooit, waardoor hij ondermeer gesteund wordt door Neymar en Kaká. Brazilianen hebben een minderwaardigheids complex (derde wereld land denken ze nog steeds) maar zijn zo nationalistisch als de pest.

Wij Nederlanders hebben daar een stuk minder last van maar we hopen natuurlijk met zijn allen dat Jorryt met zijn goede uitgangspositie de bracelet gaat winnen, een top drie positie moet er zeker inzitten in dit toernooi wat waarschijnlijk 2 volle dagen in beslag zal nemen voor het is afgerond. Gedurende de laatste fase zullen we wellicht nog wat poker nieuws posten over de voortgang. Wij wensen Jorryt van Hoof veel succes in Vegas.

Forza ” the cleaner “

 

Dit bericht is geplaatst in Poker. Bookmark de permalink.