Eerste bracelet voor Phil Laak op de WSOP Europe

Phil Laak wint eerste bracelet

In Londen, in het Casino at the Empire, heeft Phil Laak eergisteren zijn eerste gouden bracelet gewonnen tijdens het WSOP Europe. Hij deed dit tijdens evenement 1 van de WSOP Europe, waarin No Limit Hold’em werd gespeeld met maximaal 6 spelers per tafel. Het eerste evenement werd verspreid over 3 dagen gespeeld. Het toernooi begon met 244 deelnemers, met een totale prijzenpot van £610.000, waarvan Laak dus uiteindelijk de beste bleek te zijn. De tweede plaats was voor de Canadees Andrew Pantling, die lange tijd een grote chiplead had, maar het uiteindelijk toch af moest leggen tegen Phil Laak.

Dat Laak wist te winnen was niet alleen een geweldige prestatie omdat het zijn eerste WSOP overwinning ooit was. Krap een maand geleden was hij namelijk betrokken bij een ongeluk met een ATV (All Terrain Vehicle), waaraan hij een gebroken arm en oogletsel aan overhield. Voor een groot deel is hij daar inmiddels van hersteld, zijn arm zit echter nog steeds in het gips en die wordt nu dus opgesierd met een gouden bracelet. Bovendien mag Laak voor zijn overwinning een cheque incasseren van £170.802.

Laak was vanzelfsprekend helemaal in zijn nopjes, en gaf nog een reden voor zijn goede spel van de laatste tijd. “dit heb ik te danken aan het wereldrecord ononderbroken pokeren dat ik in juli dit jaar heb neergezet”. Hij doelt hiermee op het wereldrecord van 115 uur ononderbroken achterelkaar pokeren. Hij pokerde hierbij 5 dagen achter elkaar ononderbroken door. “Sinds dat record lijken mijn hersenen op de één of andere manier wel een nieuwe boost te hebben gekregen! Ik speel sindsdien veel beter en ongeveer 80% van mijn cashgame sessies zijn nu winstgevend!”, aldus Laak. Voor Laak kan het toernooi dus al niet meer stuk. Momenteel speelt hij alweer mee in het 2e evenement Pot Limit Omaha, dat vandaag van start gegaan is. De eindklassering van evenement 1(eerste zes) met prijzen zag er als volgt uit:

  1. Phil Laak                    £170.802
  2. Andrew Pantling        £105.505
  3. Chris Bjorin                £70.473
  4. David Peters              £48.202
  5. Ilhan Rouah               £33.617
  6. Willie Tan                   £23.900

WSOP Europe

De WSOP Europe wordt dit jaar voor de 4e keer gehouden. Van origine is de WSOP een toernooi uit de Verenigde Staten, waar het al sinds 1970 wordt georganiseerd. De WSOP is in de pokerwereld het meest prestigieuze toernooi voor de topspelers. Wat de Champions League is bij het voetbal, is de WSOP bij het poker.

De winnaars van de voorgaande edities van de WSOP Europe (Mainevent) waren:

2007: Annette Obrestad

2008: John Juanda

2009: Barry Shulman

Editie 2010

Het toernooi bestaat dit jaar uit 5 evenementen waarvan het Main Event , evenement nummer 5 WSOPE Championship No-Limit Hold’em het hoofdevenement is. Daarvan zullen we vanaf 23 september a.s. regelmatig verslag uitbrengen op deze site. Het toernooischema ziet er als volgt uit:

Evenement 1: No Limit Hold’em 6 max.                                                     14-16 september

Evenement 2: Pot Limit Omaha                                                                   16-18 september

Evenement 3: No Limit Hold’em                                                                 17-21 september

Evenement 4: No Limit Hold’em High roller Heads up                               21-23 september

Evenement 5: No Limit Hold’em WSOPE Championship Mainevent        23-28 september

Dit bericht is geplaatst in Poker. Bookmark de permalink.