James Bord wint Main Event WSOP Europe 2010

James Bord is de winnaar van het Main Event WSOP Europe 2010

De 29-jarige Brit James Bord heeft, in het Londense At the Empire Casino, het Main Event van de World Series Of Poker (Europe) 2010 gewonnen!
De relatief onbekende Bord is sinds zijn 24e professioneel gaan pokeren. Daarvoor was hij werkzaam bij het internationale bankconcern Citigroup. Zijn deelname aan dit poker evenement was slechts zijn tweede WSOP-Europe poker toernooi waaraan hij deelnam. Tot nu toe was hij voornamelijk bij insiders bekend als highstakes cash poker speler in Las Vegas. Na deze overwinning zal daar echter zeker verandering in komen, en zullen we hem zeker vaker terugzien in grote internationale poker toernooien.

De finaletafel WSOP Europe 2010

Het Main Event begon dit jaar met een deelnemersveld van in totaal 346 deelnemers met een buy-in van £10.000,- wat een totale prijzenpot opleverde van £3.460.000,-. Uiteindelijk zaten aan de finaletafel de volgende poker spelers:
Fabrizio Baldassari
Roland de Wolfe
Daniel Steinberg
Brian Powell
James Bord
Ronald Lee
Nicholas Levi
Dan Fleyshman
Marc Inizan

Aanvankelijk begon de actie aan de finaletafel met Fleyshman als chipleader net voor Ronald Lee. Beiden hadden een stack van net onder de 2 miljoen poker chips. Inizan begon met de kleinste stack van 349000 chips.
Doordat alle spelers nog redelijk wat ruimte hadden om te spelen duurde het vrij lang voordat de echte actie op gang kwam. In het begin werd er voornamelijk om kleine potten gespeeld, die voornamelijk door Ronald Lee werden binnengehaald. Echte actie kwam er toen Inizan en Powell beiden preflop all-inn gingen met pocket achten. Ze werden gecalled door Lee met AK. Lee hitte zijn koning, waarna hij een enorme chiplead bemachtigde en tegelijkertijd dus Inizan (9e) en Powell (8e) uitschakelde.

Agressief poker

Daarna bleef het tempo waarin gespeeld werd lange tijd hetzelfde. Alle poker spelers speelden zeer geconcentreerd en agressief poker, waarbij iedereen wel ergens een redelijke pot op kon pikken.
Levi leek meerdere pokerlevens te hebben aan de finaletafel, na eerder al gedubbeld te hebben tegen de Wolfe met pocket tienen tegen AK, dubbelde hij opnieuw tegen Lee met KQ tegen pocket vijven. Na die tweede double up hield Levi zich wat meer op de vlakte. In het vervolg kruisten de chipleaders Lee en Fleyshman regelmatig de degens, wat verder niet veel verschuivingen ten gevolge had. De eerste grote klap voor een big stack kwam voor Fleyshman, die de all-in move met KK van Steinberg callde met AQ en verloor. Fleyshman bleef daarna zitten met nog ‘slechts’ 819000 poker chips. Toen daarna de blinds stegen naar 20k/40k kwam het einde toch nog vrij snel voor Fleysman. Zijn all-in met J 10 suited werd gecalled door Lee met K5. De koning hoog van Lee hield stand en het lot van Fleyshman was daarmee bezegeld (7e).

Na de uitschakeling van Fleyshman, bleek de italiaan Baldassari inmiddels vrij geruisloos naar de top 3 (in chipcount) geschoven te zijn. Dit was ook het punt waarop de latere winnaar James Bord voor het eerst dubbelde in een race met JJ tegen de AQ van Levi.
Ronald Lee wist daarna achtereenvolgens Steinberg (6e) en Levi (5e) uit te schakelen. Tegen Steinberg won hij met pocket vieren tegen AJ en Levi moest uiteindelijk de poker tafel verlaten toen Lee zijn KQ hitte op de turn. Roland de Wolfe eindigde als 4e. Lange tijd wist hij te overleven met zijn half miljoen aan chips, maar na zijn all-in met KQ bleef de A8 van Baldassari toch overeind.

Vanaf dat moment tot aan de break was het de Ronald Lee poker show. Met agressief poker spel met zijn big stack wist hij zijn poker stack tot over de 6 miljoen te brengen. Na de break ging het echter goed mis voor Lee. Eerst wist Bord te dubbelen tegen hem met KQ tegen Ace rag. Vervolgens verloor Lee erg ongelukkig tegen Baldassari een enorme poker pot. De AK van Lee verloor van Baldassari’s A4.
Lee bleef agressief spelen en ging uiteindelijk all in met pocket vijven tegen Bord met AK. Bord hitte met de koning wat het einde betekende voor Lee (3e).

De ontknoping van het WSOP Europe 2010

In de heads-up tussen Baldassari en Bord ging het op en neer. Baldassari’s poging om het snel uit te maken mislukte. Zijn Q8 legde het af tegen de AK (all-in) van Bord. Vervolgens gingen de meeste potten naar Bord en ten slotte moest Baldassari all-in met pocket vijven, waarbij hij stuitte op de pocket tienen van Bord. De pocket tienen hielden stand en de overwinning was daarmee voor een uitzinnige Bord. De bijna sprakeloze Bord mocht daarmee de poker titel op zijn naam schrijven en de WSOP bracelet in ontvangst nemen. Daarnaast mocht hij £830.401,- opstrijken. De toegestroomde Engelse poker fans waren door het dolle heen na de spannende ontknoping en de overwinning van hun nieuwe held. Ze kijken nu reeds uit naar de volgende editie van de WSOPE in 2011.

This entry was posted in Poker. Bookmark the permalink.